+36 22 353 618    H: zárva, K,Cs: 10-17, Sze: 10-19, P:10-18, Szo 9-12 a hónap első szombatja. 2091 Etyek, Alcsúti út 1.       e-mail: magyarkut@etyek.hu    

A kölcsönzés szabályai

Dokumentumtípusként eltérő a kölcsönzés időtartama és a dokumentumok száma. A dokumentumok kölcsönzési határideje egy alkalommal meghosszabbítható, amennyiben a kért műre nincs előjegyzés. A meghosszabbítás kérhető személyesen, telefonon, elektronikus csatornán keresztül. A kölcsönzési határidő lejárta után a számítógépes program nem fogad el hosszabbítást. A dokumentumok ismételt kölcsönzése a visszavétel után lehetséges.

A felnőtt érvényes tagsággal rendelkező olvasók egyidejűleg az alábbiak szerint kölcsönözhetnek:

Dokumentumtípus Kölcsönözhető éldán szám Kölcsönzési határidő
Könyv 5 db 4 hét
CD-ROM 2 db 2 hét
DVD 2 db 2 hét
Hangoskönyv 2 db 2 hét
Folyóirat  rébbi számokból 10db 10 nap
Kézikönyv 4 db 5 nap

Az érvényes tagsági igazolvánnyal rendelkező gyermekek egyidejűleg az alábbiak szerint kölcsönözhetnek:

Dokumentumtípus Kölcsönözhető éldán szám Kölcsönzési határidő
Könyv 5 db 4 hét
Folyóirat régebbi számokból 10db 10 nap
Kézikönyv I db 5 nap

1.5. Előjegyzés, foglalás, könyvtárközi kölcsönzés

A könyvtárban lehetőség van az állományban lévő, de kölcsönzés, köttetés, vagy egyéb ok miatt nem elérhető dokumentum előjegyzésére.

Előjegyeztetni személyesen, telefonon, vagy e-mailen keresztül van lehetőség.

Az előjegyzett dokumentum beérkezéséről a könyvtár az olvasó kérésnek megfelelően emailben, telefonon értesítést küld és részére könyv esetében 14 nap, egyéb dokumentum esetében 14 naptári napon keresztül fenntartja a kért művet.

Az olvasó telefonon, vagy e-mailen keresztül könyvtári állományban bent lévő dokumentumot lefoglalhat, amelyet maximum 7 naptári napig biztosítunk számára. Amennyiben fizikailag a könyvtárban egy olvasó már levette az adott könyvet a polcról és szeretné kikölcsönözni, miközben éppen foglalási szándék érkezett rá, a dokumentum a könyvtárban tartózkodó olvasót illeti meg.

Close Menu